Sângeorz-Băi

Simpozionul artFORest “NO LIMIT”

Simpozionul artFORest “NO LIMIT

 

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud a organizat în perioada 5 – 20 august Simpozionul de artă contemporană artFORest “NO LIMIT” V, 2018, ediția a-XXX-a. Acesta s-a desfășurat în dealul Dosul Gârciului, Maxonia, Sângeorz-Băi, la satul de artă a domnului Maxim Dumitraș.

Ideea simpozionului de la Sîngeorz-Băi, porneşte de la principiul unităţii prin diversitate, sau cu alte cuvinte de la multitudinea stilistică a artiştilor invitaţi care interferează pozitiv cu cadrul natural ideal, transformându-l într-un spaţiu de creaţie comun.

Acest proiect a fost finanţat de către Consiliul Județean Bistrița-Nasăud și se constituie în, schimbul de idei şi tehnici pe urma întâlnirii dintre artiști – caracteristici esenţiale ale unui simpozion de artă, respective organizarea unei expoziţii de grup, găzduite de Secţia de Artă Contemporană a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, Muzeul de Artă Comparată Sîngeorz-Băi cât și la București, Bacău, Piatra-Neamț, eveniment urmat de editarea şi tipărirea unui catalog al simpozionului.

Acest eveniment susține ideea ca artiştii invitați să fie liberi să aleagă orice subiect doresc, cum ar fi unul de genul celui pe care deja l-au inclus în cadrul demersului artistic personal.

Participanții la Simpozionul de artă contemporană artFORest– Sîngeorz-Băi, 2018 sunt : Eugen Alupopanu, Andrei Ciubotaru, Ștefan Radu Crețu, Maxim Dumitraș, Alexandru Gavrilaș, Cosmin Paulescu, Cristi Sida și Florin Șutu. MAXONIA și-a câștigat în ultimii ani identitatea unui loc al contopirii cu natura, al afirmării și asumării identității omului contemporan într-o relație firească și cursivă cu situl geografic al mitului paradisiac. Artiștii implicați în proiectele artFORest au marcat cu discreția smereniei topografia numită Dosul Gârciului, ca pe un spațiu al ospitalității naturii, unde arta fizică și spiritual se întâlnesc. Situl geografic de intervenție plastică se conturează permanent între spațialitatea inițială și spațialitatea devenirii, iar grafica pământului și scrierea spirituală se topesc în liniștea împăcată a ambianței autentice.