Sângeorz-Băi

ArtFORest, simpozionul de arta contemporana editia 28

SaartFORest 2017tul artistic “Dosul Garciului” Din Sangeorz-Bai gazduieste a 28-a editie a simpozionului de arta contemporana cu renume international, artFORest. Anul acesta artistii care participa la simpozion se vor folosi, pentru creatiile lor, de lemn, lut,  metal (corten) si fier forjat.

Printre artistii invitati in acest an la artFORest se numara Marton Viorel Simion, Nicolae Fleissig (Franta), Marius Purice, Elena Scutaru, Marcel Scutaru, Catalin Oancea si, bineinteles, artistul locului, Maxim Dumitras.

Proiectul ,,NIT” se concentrează în jurul ideii de revitalizare a tehnologiilor tradiționale de prelucrare a fierului și de integrare a lor în cadrul artei contemporane și se dorește o alternativă tehnologică și plastică pentru realizarea unor structuri spațiale din fier forjat, prin utilizarea în exclusivitate a uneltelor și tehnicilor tradiționale de fierărit (ciocane, clești, dălți, dornuri, nituri, foale, prelucrare la cald, etc).

Rezultatul simpozionului va fi organizarea unei expozitii de grup, găzduita de Secţia de Artă a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, Muzeul de Artă Comparată Sângeorz – Băi, și, ulterior, la București, precum și publicarea unui catalog al simpozionului.

Evenimentul se desfășoară sub patronajul Institutului Cultural Român, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud în perioada 1-15 august pe Domeniul Artelor din Dosul Garciului.

1 comment

  1. Pingback: Sat artistic Dosul Garciului - Sangeorz-Bai

Have your say