Sângeorz-Băi

Roland Jazz Festival 3-5 august la Sângeorz-Bai!

Roland Jazz Festival revine in 2018 la Sîngeorz-Băi!

A șaptea ediție a Festivalului Roland Jazz urmează să aibă loc în Sîngeorz Bai, județul Bistrița-Năsăud, Transilvania, România. Vor fi trei zile de ateliere, muzică, cărți de jazz, vin bun și o companie bună, toate protejate de munții tăcuţi și de oamenii frumosi.

Este un eveniment în aer liber, cu amestec internațional de jazz, stabilit pentru 3-5 august 2018. Trupe din Serbia, Anglia, Ungaria sau Romania se vor reuni la Singeorz-Bai pentru a oferi un spectacol de jazz spectaculos.

ROland Jazz Festival editia 7

Despre ROLAND JAZZ FESTIVAL

Ideea unui festival de jazz open air la Singeorzz Bai datează incă din anii 80. Profesorul Roland Szekely, în același timp traducător specializat în lucrări despre jazz și- a dat seama că un astfel de festival va atrage multă lume in stațiune și va pune mica stațiune balneară de la poalele Muntilor Rodnei pe harta culturală a Romăniei.

De-abia in 2012, ideea a prins contur și, cu sprijinul CJ BN și al Primăriei Singeorz Băi, s-a concretizat în prima ediție a festivalului, care a avut loc in parcul stațiunii.

De-a lungul celor 6 ediții (una dintre ele s-a desfășurat la Lunca Ilvei) pe scena festivalului s-au perindat nume sonore ale jazzului românesc și din pepiniera jazzului european.

Cu toate că festivalul s-a confruntat cu numeroase probleme financiare și a rezistat miraculos, el este deja un brand pentru orașul Singeorz Băi, fiind trecut pe lista festivalurilor de gen din Europa.

Have your say