Sângeorz-Băi

Cascada Cheilor – Valea Cormaia Sangeorz-Bai, Bistrita-Nasaud

cascada cheilor

De-a lungul vaii Cormaia se afla  mai multe  cascade mari si frumoase care izvorasc din Muntii Rodnei si se scurg pe versantii stancosi direct in Cormaia, care la randul ei este un afluent al raului  Somesul Mare.

Cascada Cheilor este una dintre cele mai frumoase cascade de pe Valea Cormaia cu 20-30 m de cadere de apa. Este situata la 4 km de orasul Sangeorz-Bai si accesul la baza cascadei se poate face cu orice vehicul. Exista un traseu amenajat pe o distanta de aproximativ 1km pe versantul cascadei. Traseul  prezinta si zone mai greu accesibile de aceea parcurgerea acestuia se face pe propria raspundere .

cascada cheilor

In imaginea de mai jos este trasat traseul care trebuie urmat din Municipiul Bistrita pana in Valea Cormaia, in apropiere de Cascada Cheilor.

In apropiere se afla mai multe pastravarii frumos amenajate de unde se poate manca un pastrav proaspat la gratar, care poate fi ales chiar de dumneavoastra. Pe perioada verii, la intrarea in vale, functioneaza o pensiune cu piscina si restaurant (Pensiunea Hyperion) unde cei care nu se incumeta sa se racoreasca in Valea Cormaia o pot face la piscina pensiunii. Tariful este de 14 lei pentru adulti si 7 lei pentru copii. Copiii sub 7 ani au intrarea gratis.

Alte obiective turistice

Have your say