Sângeorz-Băi

Cascada Cheilor – Valea Cormaia Sângeorz-Băi, Bistrița-Năsăud

De-a lungul văii Cormaia se află  mai multe  cascade mari și frumoase care izvorăsc din Munții Rodnei și se scurg pe versanții stâncoși direct în Cormaia, care la rândul ei este un afluent al râului  Someșul Mare.

Cascada Cheilor este una dintre cele mai frumoase cascade de pe Valea Cormaia cu 20-30 m de cădere de apă. Este situată la 4 km de orașul Sângeorz-Băi și accesul la baza cascadei se poate face cu orice vehicul. Există un traseu amenajat pe o distanță de aproximativ 1 km pe versantul cascadei. Traseul  prezintă și zone mai greu accesibile, de aceea parcurgerea acestuia se face pe propria răspundere .

cascada cheilor

În imaginea de mai jos este trasat traseul care trebuie urmat din Municipiul Bistrița până în Valea Cormaia, în apropiere de Cascada Cheilor.

În apropiere se află mai multe păstrăvării frumos amenajate, unde se poate mânca un pastrav proaspăt la grătar, care poate fi ales chiar de dumneavoastră. Pe perioada verii, la intrarea în vale, funcționează o pensiune cu piscină și restaurant (Pensiunea Hyperion) unde cei care nu se încumetă să se răcorească în Valea Cormaia o pot face la piscina pensiunii. Tariful este de 14 lei pentru adulți și 7 lei pentru copii. Copiii sub 7 ani au intrarea gratis.

cascada cheilor

Alte obiective turistice

Have your say