Sângeorz-Băi

Parcul Național Munții Rodnei – numit și Colțul de Rai al Carpaților | Obiective Turistice

Parcul Național Munții Rodnei este un loc cu totul și cu totul deosebit, ce nu încetează să surprindă prin frumusețea impunătoare cu care a atras atâția turiști de-a lungul timpului.

Având suprafața de 47 207 ha, Parcul Național Munții Rodnei se poate mândri cu faptul că reprezintă una dintre cele mai mari arii protejate din nordul Carpaților Orientali, și al doilea parc național, ca mărime, din România.

Aria sa de extindere nu se limitează la un singur județ, cuprinzând extremitatea estică a Maramureșului, pe teritoriile administrative ale comunelor Moisei și Săcel și al orașului Borșa; dar și cea nord-estică a județului Bistrița-Năsăud, pe teritoriile comunelor Maieru, Parva, Rebrișoara, Rodna, Romuli, Șanț și Telciu și pe cel al orașului Sângeorz-Băi.

Parcul merită vizitat, fără nici o îndoială, pentru toate locurile splendide care-ți taie răsuflarea; dar mai ales pentru sentimentul profund de liniște și regăsire personală, încercat atât de oamenii locului; cât și de turiștii dornici să descopere frumusețile ascunse ale României.

Un lucru remarcabil, ce pune pe harta României această zonă, este peisajul glaciar deosebit, fiind reprezentat de lacurile glaciare Iezer, Buhăiescu, Știol, Lala,  etc.

În plus, botaniști din intreaga lume au fost atrași de această zonă, care datorită diversității geomorfologice și pedoclimatice a acestor munți, s-a dezvoltat o floră impresionantă, ce cuprinde Opaițul Munților Rodnei, Floarea de colț, etc.

De asemenea, la fel de bogată poate fi considerată și fauna, pentru că Munții Rodnei găzduiesc peste 500 de specii de fluturi; și peste 150 de specii de păsări, cele mai multe fiind puse sub protecție națională și europeană. Mai pot fi regăsite și animale precum căprioara, bursucul, cocoșul de munte, nevăstuica, capra neagră, râsul, ursul brun, lupul; și lista continuă.

Varietatea acestui loc se pare că este prezentă și în ceea ce privește obiectivele turistice, care fac cinste oamenilor locului, la un nivel cât mai înalt.

Turiștii interesați să cunoască mai bine; și chiar să viziteze zona, pot fi încredințați asupra veridicității și frumuseții următoarelor obiective turistice din Munții Rodnei:

Cascada Cailor– situată pe teritoriul județului Maramureș, în apropierea stațiunii Borșa; care are cea mai înaltă cădere de apă din țară și fiind; de asemenea denumită una dintre cele mai frumoase cascade din România.

Peștera Tăușoare (cea mai adâncă peșteră din țară), care este situată în Munții Rodnei, având altitudinea de aproape 1000 de metri. Un aspect impresionant al peșterii ar fi faptul că galeriile sale se întind pe aproximativ 17000 de metri și găzduiesc nu mai puțin de 4 feluri de lilieci.

Poiana narciselor– care ce-i drept, necesită un anumit efort fizic pentru a putea fi văzută. Acest efort, însă, e nesemnificativ pe lângă frumusețea izbitoare a hectarelor acoperite cu narcise la fiecare sfârșit de mai. Poiana se află la 1600 metri altitudine, iar traseul însumează în jur de 11 kilometri; dar pentru locurile impresionante ca acesta merită uneori în viață să te dai peste cap.

Parcul Național Munții Rodnei poate fi considerat, așadar, o adevărată bogăție, o oază nesperată de liniște; și în același timp un loc în care nu te plictisești, tocmai datorită varietății locurilor și atracțiilor turistice care îi vor mișca până și pe turiștii greu de impresionat.

Pentru optiuni de cazare vizitati infoghidromania.com.

Have your say