Statiunea Sangeorz-Bai inclusa in Master-planul de Turism

In sedinta de vineri (04.08.2017), Guvernul a adoptat, printr-o hotarare de guvern, programul multi-anual pentru dezvoltarea investitiilor in turism si pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investitii in turism.

Obiectivul Master-planului investitiilor in turism este dezvoltarea comunitatilor locale cu potential turistic ridicat, dezvoltarea infrastructurii prin investitii publice.

Orasul Sangeorz-Bai este inclus in master-plan cu DOUA proiecte: Un parc de aventuri si un sat de vacanta. Pentru aceste proiecte 90% vor fi investitii guvernamentale iar 10% din investitii vor fi suportate de catre unitatea administrativ-teritoriala.

‘Contribuţia financiară a Ministerului Turismului în investiţii variază în funcţie de nivelul de importanţă. Pentru investiţiile de importanţă naţională, contribuţia aparţine în totalitate ministerului. În această categorie se încadrează dezvoltarea unui domeniu schiabil de peste 100 km şi a unor porturi turistice în zona Deltei Dunării şi a litoralului Mării Negre’, se spune în comunicat.

Din aproximativ 1400 de idei de proiecte, s-au selectat de catre Guvern 120. Din judet au fost selectate 6 proiecte, dintre care 2 la Sangeorz-Bai. Celelalte proiecte din judetul Bistrita-Nasaud sunt: Un centru medical spa la Baile Figa, si 3 domenii schiabile in Valea Vinului, Valea Salautei si Valea Bargaului.

Pentru investitii realizate in statiunile de interes national, atestate in conditiile legii, contributia institutiei este de 90%, iar contributia unitatii administrativ-teritoriale beneficiare este de 10%; pentru investitii realizate in statiunile de interes local, contributia Ministerului Turismului este de 85%, iar contributia UAT-ului beneficiar este de 15% . Contributia Ministerul Turismului este de 70% si contributia UAT-ului/asociatiei de dezvoltare intercomunitara beneficiara este de 30% pentru investitii in domenii de aplicare ale Hotararii, altele decat cele mentionate anterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *