Sângeorz-Băi

Turismul pe Valea Cormaia, Sângeorz-Băi

Cormaia Sangeorz Bai

Cormaia este o componentă a orașului Sângeorz-Băi și reprezintă un reper turistic important, datorită tuturor caracteristicilor ce aduc un plus de valoare locului.

Acest cartier este situat între localitățile Sângeorz-Băi și Maieru, fiind marcat de o poartă mare pe care-i este însemnat numele: Cormaia.

Este un loc cu-adevărat fascinant pentru iubitorii de natură, care vor descoperi cu încântare traseul de pe Valea Cormăii de la poalele Munţilor Rodnei; săpat în stâncă de râul Cormaia, afluent al Șomeşului Mare.

Prin ce se remarcă acest loc?, ar fi tentați să se întrebe cei care nu au mai vizitat zona și își doresc o experiență cât mai plăcută, într-un spațiu liniștit.

Ei bine, turiștii se pot bucura de peisajul oferit de Cascada Cheilor, un reper important pentru această zonă turistică.

cascada cheilor

Cascada și-a păstrat o frumusețe sălbatică autentică, datorită imaginii oferite de căderea de apă ce are aproximativ 30 de metri; dar și datorită legendelor care încă circulă printre oamenii locului.

Bătrânii din apropiere povestesc tuturor celor ce își fac timp să-i asculte, că acest loc a fost folosit pe post de ascunzătoare atunci când au năvălit tătarii. În plus, se spune că aceste ape din Munții Rodnei au proprietăți miraculoase.

Profitând de condițiile naturale oferite de cadrul geografic, localnicii au deschis câteva păstrăvării, perfecte pentru un popas în timpul unui traseu montan. Speciile de care se pot bucura turiștii sunt variate; în bazinele păstrăvăriilor întâlnindu-se: păstrăvul argintiu, păstrăvul comun, cel cu pete roşii pe burtă etc.

Pentru că un factor esențial în alegerea unei destinații este reprezentat de cazare, turiștii pot să opteze pentru Pensiunea Hyperion sau Decorale.

Fiind o unitate de cazare amenajată la standarde moderne și dispunând de o piscină în aer liber, Pensiunea Hyperion devine varianta perfectă atât pentru cazarea turiștilor; cât și pentru localnicii care vor să-și petreacă timpul liber într-un mod cât mai inedit.

Vila Hyperion Cormaia

Tot la mare căutare este și Pensiunea Decorale; care având teren de fotbal, piscină interioară, saună și sală de fitness, întrunește până și cerințele celor mai pretențioși turiști.

Vila Decorale Cormaia, Sangeorz-Bai

Pentru că zona are, totuși, acea frumusețe sălbatică de care am amintit anterior, se poate vorbi de o floră și faună cât mai bogate.

Un factor important în această zonă este constituit de turismul religios. Persoane din diferite colțuri ale țării au venit în pelerinaj la Mânăstirea „Tăierea Capului lui Ioan Botezătorul”. Acolo măicuțele își desfășoară muncile și activitățile de zi cu zi, iar pe deal se înalță cele două biserici: cea veche din lemn și cea nouă în care se adună rugăciunile enoriașilor și ale pelerinilor.

Manastirea Cormaia

Cormaia este, așadar, o locație inedită pentru cei dornici să descopere frumusețile Munților Rodnei. Bucurându-se de o poziție geografică avantajoasă și oferind condiții generoase de cazare, precum și variante diverse de a petrece timpul liber, Cormaia reprezintă destinația perfectă pentru cei care vor să se relaxeze într-un cadru cât mai prielnic.

muntii carpati